ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το κράτος πιέζει περισσότερο τους Έλληνες μέσω των λογαριασμών ενέργειας


Ο εργατολόγος Αλέξανδρος Μητρόπουλος σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον αντ1 στις 6/4/2022 αποκαλύπτει με στοιχεία του υπουργείου εργασίας πως 4 στους 10 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα της χώρας αμείβονται με μισθούς 416 ευρώ καθαρά.

Στην συνέχεια της συνέντευξης αναφέρει πως οι πάροχοι ενέργειας ετοιμάζονται να χρεώσουν τους λογαριασμούς με αναδρομικά 7 μηνών της ρήτρας αναπροσαρμογής, παρότι ο πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας ξεκίνησε πριν 2 μήνες, η ακρίβεια ξεκίνησε πιο πριν.

Είναι αστείο από έναν νομικό-εργατολόγο  ,πανεπιστημιακό και διατελέσσαντα βουλευτή στο πλευρό του  ΣΥΡΙΖΑ  να καυτηριάζει τις εξωφρενικές αυξήσεις στην ενέργεια. Να θυμηθούμε ότι επί των ημερών της δίκης του κυβέρνησης τέθηκαν οι βάσεις για την δημιουργία του χρηματιστήριου ενέργειας  και έκτοτε  μέσω των επενδυτών    το χονδρεμπορικό κόστος της  ηλεκτρικής ενέργειας εκτινάχτηκε στα ύψη και το τελευταίο χρόνο συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στη χωρά μας, ακλουθώντας τον χορό των υψηλοτέρων αυξήσεων που καταγράφονται σε όλη την Ευρώπη

 Το μόνο σίγουρο είναι πως με αυτούς τους μισθούς και συντάξεις δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το κύμα αυξήσεων και οι χαμηλοί μισθοί αποτελούν μια πλασματική μείωση της ανεργίας.

Παρόλα αυτά και ενώ θα περιμέναμε η κυβέρνηση να κινηθεί υπέρ των πολιτών που πλήττονται και να μεριμνήσει για την διαβίωση τους, και χωρίς την παραμικρή  αντίδραση στη βουλή από κανένα κόμμα, έτρεξε γρήγορα να ενισχύσει τα ΜΜΕ για την αντιμετώπιση του πολέμου στην Ουκρανία δημιουργώντας έκπληξη στην ελληνική κοινωνία για τον τρόπο που διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα.

Η έκπληξη όμως αυτή καταλήγει σε απαξίωση όλου του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας απο τις χείριστες επιλογές όλων των διοικούντων που εκπροσωπούν μέσα στη βουλή τους έλληνες πολίτες.

Η διαχείριση των ενεργειακών πόρων μας και οι επιλογές όλου του πολιτικού κόσμου σε απατηλές λύσεις αυτάρκειας και προμήθειας στην ενέργεια δημιουργούν ένα ρεσιτάλ παράνοιας που επιβεβαιώνει την λανθασμένη στάση και επιλογή των ίδιων των πολιτών να απέχουν από τις αποφάσεις που ρυθμίζουν το μέλλον τους και αφήνουν τη ζωή τους και τις επιλογές τους σε πολιτικούς σχηματισμούς οι οποίοι λειτουργούν εχθρικά και εκδικητικά προς όλους εκτός από τα ΜΜΕ.


 

 ΝΤΡΙΝ NEWS
https://ntrin.net/2022/04/16/%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b9%ce%ad%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%83%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ad%ce%bb%ce%bb/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια