ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ;


Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “STREAMΑΔΙΑ” 15/01/2021.

http://areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_DISPLAY.asp?cd=2Y5ES7HE02FC7KW5A9DC3URY63UHMY&apof=400_2020&info=%25D0%25CF%25CB%25C9%25D4%25C9%25CA%25C5%25D3%2520-%2520%2520%25C4

Η ΑΠ 400/2020, κατ’ αρχήν, έκρινε ότι, το στοιχείο του δόλου μπορεί να συντρέχει, όχι μόνο πριν, αλλά και μετά την ανάληψη της οφειλής, ήτοι ακόμη και μεταγενέστερα της συνομολόγησης της πιστωτικής σύμβασης, με αποτέλεσμα, έτσι, οι Δανειολήπτες, να βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι, εκτός όλων των άλλων, και με το νομολογιακό εφεύρημα του Μεταχρονολογημένου Δόλου.

Έτσι, κάθε αόριστη και, κυριολεκτικά στον αέρα, ένσταση δόλου που θα καταθέτουν εφεξής οι τράπεζες, θα γίνεται πλέον πολύ πιο εύκολα δεκτή στα Δικαστήρια, ακόμη και χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, αφού, κατά την ΑΠ 400/2020, ο δόλος του Δανειολήπτη περιορίζεται στην πρόθεση του και μόνο, δηλαδή σε ένα υποκειμενικό μόνο στοιχείο, χωρίς την ανάγκη προσθήκης και των αντικειμενικών στοιχείων που απαιτούνται για την στοιχειοθέτησή του.

ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΔΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ:

Το βασικό στοιχείο για να κριθεί ο δόλος είναι αν μπορούσε ο Δανειολήπτης να αντιληφθεί ότι, με τα δάνεια που λάμβανε, θα ξεπερνούσε τις οικονομικές του δυνατότητες και τελικά δεν θα μπορούσε να τα εξυπηρετήσει, χωρίς πλέον να χρειάζεται, οι τράπεζες, να παρουσιάζουν τα στοιχεία εκείνα που τεκμηριώνουν την ύπαρξη του δόλου.

ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΕ; ΜΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΙΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ;

ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΔΟΛΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΦΕΙΛΕΤΗ.

ΟΣΤΩΣΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ ΜΑΥΡΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ 33% ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΕΗ ΝΕΡΟ, ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ,

ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΣΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ.

ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ Κ.ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΒΓΗΚΕ ΑΘΩΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΑΤΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2012 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΙΟ-ΙΟΥΝΙΟ 2014 ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΤΩΝ 100ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ Τ.Χ.Σ. ΤΟΝ ΑΘΩΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΦΟΡΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΑΤΗΣ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2012 ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 600ΔΙΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟΝ ΤΟΚΟ 0.5 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ; Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ Η ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΔΕΣΜΙΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΛΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ , ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ….;

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΗΡΥΞ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΔΩ;

ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ 4475/2017.

  1. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 7 του άρθρου 7 του ν. 3023/2002, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του ν. 4304/2014 και με την παρ. 5 του άρθρου 39 του ν. 4472/2017, αντικαθίσταται ως εξής:

«Απαγορεύεται η χορήγηση δανείων από τις τράπεζες προς τους δικαιούχους κρατικής χρηματοδότησης της περίπτωσης β’ της παραγράφου 1 του άρθρου 1, εφόσον, προς εξασφάλιση των δανείων αυτών, εκχωρείται ή ενεχυριάζεται είτε η κρατική χρηματοδότηση που αφορά σε οικονομικό έτος μεταγενέστερο του έτους χορήγησης του δανείου είτε ποσοστό της κρατικής χρηματοδότησης που υπερβαίνει το 50% της ετήσιας χρηματοδότησης του δικαιούχου.»

ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΔΙΣ. 328 ΕΚ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ 340 ΕΚΑΤ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ…

ΕΔΩ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ.

  Ο τρόπος οργάνωσης και οικονοµικής λειτουργίας των επιχειρήσεων ΜΜΕ στη χώρα µας συντέλεσε ώστε πολλές από αυτές να δανειοδοτηθούν αθρόα από το σύνολο του τραπεζικού συστήµατος, κατά κανόνα χωρίς τις αναγκαίες εγγυήσεις και εξασφαλίσεις, µε αποτέλεσµα σήµερα να οφείλουν από δάνεια περισσότερα από 1,3 δίς ευρώ, που στην πλειοψηφία τους κρίνονται δανεικά και αγύριστα. Η πορεία δανεισµού τους, µάλιστα, ερχόταν σε πλήρη αντίθεση µε τη βαθµιαία συρρίκνωση των εσόδων, την πτώση της τηλεθέασης, τη µείωση της διαφηµιστικής δαπάνης, γενικά µε την σε όλα τα επίπεδα χειροτέρευση της οικονοµικής τους θέσης.

  1. ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΜΕ 3.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύµφωνα µε τις καταθέσεις των Διευθυνόντων Συµβούλων των Τραπεζών, η συνολική έκθεση που έχουν οι Τράπεζες σε ΜΜΕ παρατίθεται παρακάτω: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΣΟ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΜΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ

ΕΘΝΙΚΗ 430.000.000€ 227.000.000€ 45%

EUROBANK* 85.000.000€ 19,2%

ALPHA 311.000.000€ 160.000.000€ 50%

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 432.000.000€ 194.000.000€ 29% 47%

ATTICA 12.600.000€

ΣΥΝΟΛΟ 1.270.000.000€

  ΕΔΩ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ..

 3.6. ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

3.6.1. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1. Τα δάνεια της ΕΤΕ προς ΜΜΕ ανέρχονται στα 430.000.000€ και κατά ποσοστό 65% είναι ακάλυπτα. Αν και ποσοστό πάνω από το 50% των δανείων αυτών είναι καθ’ οµολογίαν µη ενήµερα δεν τα έθεταν σε καθυστέρηση όπως είχαν υποχρέωση εκ του νόµου, αντίθετα η ΕΤΕ προέβαινε σε νέες (ανα)χρηµατοδοτήσεις τόκων, δίνονταν παρατάσεις στις λήξεις, γίνονταν αναδιαρθρώσεις, ώστε ποτέ να µην καθίστανται µη ενήµερα και να µην καταγγέλλονται οι σχετικές δανεικές τους συµβάσεις.

Το φαινόµενο ειδικά για τα ΜΜΕ µπορεί να χαρακτηριστεί «συστηµατικό», που επέβαλε την παρέµβαση του εποπτικού µηχανισµού της ΤτΕ, που αδράνησε.

  1. Η τράπεζα χρηµατοδοτούσε επιχειρήσεις ΜΜΕ για την κάλυψη οφειλών από δόσεις τόκων, αν και αυτό δεν επιτρέπεται. Όλα τα δάνεια προς ΜΜΕ µετά το 2010 δίνονταν και για αναχρηµατοδότηση τόκων, κάτι που ρητά απαγορεύεται από τη διάταξη του άρθρου 88 ν. 3601/2007 και άρθρου 150 ν.4261/2014. Οπότε για όλα τα δάνεια που δόθηκαν για, ή και για αναχρηµατοδότηση τόκων είναι µη νόµιµα και αυτό µπορεί να στοιχειοθετήσει το αδίκηµα της απιστίας σε βάρος της τράπεζας.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 2 ΝΟΜΟΙ;

ΝΟΜΟΣ 3601/2007 ΑΡΘΡΟ 88

`Αρθρο 88 Εκτοκισμός δανείων ή λοιπών πιστώσεων

  1. Τα πιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν στην Ελλάδα υποχρεούνται να παύουν τη λογιστικοποίηση των τόκων των δανείων ή λοιπών πιστώσεων που χορηγούν, υπό οποιαδήποτε μορφή, περιλαμβανομένων των απαιτήσεων από χρηματοδοτικές μισθώσεις με βάση το Ν. 1665/1986 (ΦΕΚ 194 Α΄), μετά τη συμπλήρωση χρονικού διαστήματος κατά το οποίο λογισθέντες τόκοι επί των δανείων ή λοιπών πιστώσεων αυτών παραμένουν ανείσπρακτοι και το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες προκειμένου περί οφειλών από δάνεια προς φυσικά πρόσωπα που εξασφαλίζονται πλήρως με ακίνητα και τους τρεις (3) μήνες προκειμένου για οφειλές από λοιπές πιστοδοτήσεις. Μετά την πάροδο του ως άνω διαστήματος επιτρέπεται μόνο ο εξωλογιστικός προσδιορισμός των τόκων, περιλαμβανομένων και των τυχόν τόκων υπερημερίας και εξ ανατοκισμού όπου επιτρέπεται, οι οποίοι θα λογιστικοποιούνται όταν και εφόσον εισπράττονται. Ειδικά προκειμένου περί δανείων ή λοιπών πιστώσεων με τη μορφή αλληλόχρεων λογαριασμών, εφόσον οι λογιζόμενοι και μη εισπραττόμενοι τόκοι προσαυξάνουν τα χρεωστικά υπόλοιπα των λογαριασμών, θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ισόποση πίστωση των λογαριασμών αυτών εντός του τριμήνου που έπεται της ημερομηνίας λογισμού των τόκων προκειμένου να μην παύσει ο εκτοκισμός των δανείων ή λοιπών πιστώσεων.
  1. Απαγορεύεται σε πιστωτικό ίδρυμα της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου να χορηγεί νέα δάνεια για την πληρωμή οφειλόμενων σε αυτό ληξιπρόθεσμων τόκων με αποτέλεσμα την αναστολή εφαρμογής της διάταξης της εν λόγω παραγράφου, καθώς και να προβαίνει σε ρύθμιση οφειλών ισοδύναμου αποτελέσματος εκτός εάν πρόκειται για σύμβαση γενικότερης ρύθμισης οφειλών του δανειολήπτη, που θα στηρίζεται σε εμπεριστατωμένη μελέτη από το πιστωτικό ίδρυμα της δυνατότητας εξυπηρέτησης των ρυθμιζόμενων οφειλών με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Απαγορεύεται επίσης στα πιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν στην Ελλάδα η κεφαλαιοποίηση τόκων, που δεν προβλέπεται σε αρχική δανειακή σύμβαση μεσομα-κροπρόθεσμης χρηματοδότησης ή σε σύμβαση γενικότερης ρύθμισης οφειλών, κατά το αμέσως προηγούμενο εδάφιο.

  1. Εξουσιοδοτείται η Τράπεζα της Ελλάδος να παρέχει διευκρινιστικές οδηγίες για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.
  1. Οι διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 3 δεν επηρεάζουν τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα για τα πιστωτικά ιδρύματα.

ΝΟΜΟΣ 4261/2014 ΑΡΘΡΟ 150

  1. Τα πιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν στην Ελλάδα υποχρεούνται να παύουν τη λογιστικοποίηση των τόκων των δανείων ή λοιπών πιστώσεων που χορηγούν, υπό οποιαδήποτε μορφή, περιλαμβανομένων των απαιτήσεων από χρηματοδοτικές μισθώσεις με βάση το ν. 1665/1986 (Α’ 194), μετά τη συμπλήρωση χρονικού διαστήματος κατά το οποίο λογισθέντες τόκοι επί των δανείων ή λοιπών πιστώσεων αυτών παραμένουν ανείσπρακτοι και το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες προκειμένου περί οφειλών από δάνεια προς φυσικά πρόσωπα που εξασφαλίζονται πλήρως με ακίνητα και τους τρεις (3) μήνες προκειμένου για οφειλές από λοιπές πιστοδοτήσεις. Μετά την πάροδο του ως άνω διαστήματος επιτρέπεται μόνο ο εξωλογιστικός προσδιορισμός των τόκων, περιλαμβανομένων και των τυχόν τόκων υπερημερίας και εξ ανατοκισμού όπου επιτρέπεται, οι οποίοι θα λογιστικοποιούνται όταν και εφόσον εισπράττονται. Ειδικά προκειμένου περί δανείων ή λοιπών πιστώσεων με τη μορφή αλληλόχρεων λογαριασμών, εφόσον οι λογιζόμενοι και μη εισπραττόμενοι τόκοι προσαυξάνουν τα χρεωστικά υπόλοιπα των λογαριασμών, θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ισόποση πίστωση των λογαριασμών αυτών εντός του τριμήνου που έπεται της ημερομηνίας λογισμού των τόκων προκειμένου να μην παύσει ο εκτοκισμός των δανείων ή λοιπών πιστώσεων.
  2. Απαγορεύεται σε πιστωτικό ίδρυμα της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου να χορηγεί νέα δάνεια για την πληρωμή οφειλόμενων σε αυτό ληξιπρόθεσμων τόκων με αποτέλεσμα την αναστολή εφαρμογής της διάταξης της εν λόγω παραγράφου, καθώς και να προβαίνει σε ρύθμιση οφειλών ισοδύναμου αποτελέσματος εκτός εάν πρόκειται για σύμβαση γενικότερης ρύθμισης οφειλών του δανειολήπτη, που θα στηρίζεται σε εμπεριστατωμένη μελέτη από το πιστωτικό ίδρυμα της δυνατότητας εξυπηρέτησης των ρυθμιζόμενων οφειλών με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Απαγορεύεται επίσης στα πιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν στην Ελλάδα η κεφαλαιοποίηση τόκων, που δεν προβλέπεται σε αρχική δανειακή σύμβαση μεσομακροπρόθεσμης χρηματοδότησης ή σε σύμβαση γενικότερης ρύθμισης οφειλών, κατά το αμέσως προηγούμενο εδάφιο.
  3. Εξουσιοδοτείται η Τράπεζα της Ελλάδος να παρέχει διευκρινιστικές οδηγίες για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.
  4. Οι διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 3 του παρόντος άρθρου δεν επηρεάζουν τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα για τα πιστωτικά ιδρύματα.

ΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ….

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΣΟΥ)

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ “ΛΟΥΜΠΑ” ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΙΔΙΩΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ…. ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ… ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ… ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΙΕΡΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ…  ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ… ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ  ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 200 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΥΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ( ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ 12 ΑΞΙΩΝ 18 ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ – ΔΗΜΟΤΗ.

ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ – ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ.

ΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ, ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΧΥΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


 

ΠΗΓΗ: ΑΙΞΩΝΗ NEWS
https://aikswnh-news.blogspot.com/2021/01/areios-pagos-den-vlepei-pos-ta-kommata-xrostane-500-ekatommyria.html

 


Δεν υπάρχουν σχόλια