ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΤΡΟΦΙΚΑ Ή ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Contergan (thalidomide). ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ;;; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΚΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ;;;

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ;;; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΚΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ;;; ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ (ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ – ΦΑΡΜΑΚΕΜΠΟΡΟΙ – ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ) ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΑ “ΟΦΕΛΗ” ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ …

1-9-2012 Συγνώμη για την θαλιδομίδη με καθυστέρηση 50 ετών!

 

Η θαλιδομίδη (thalidomide) ήταν ένα φάρμακo που οι γυναικολόγοι συνταγογραφούσαν στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στις έγκυες γυναίκες για να αντιμετωπίζουν την πρωινή αδιαθεσία και τη ναυτία. Τότε δεν ήταν γνωστό ότι φάρμακα που παίρνει μια μέλλουσα μητέρα μπορεί να επηρεάζουν καθοριστικά το έμβρυο. Στην Ευρώπη, στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές του 1960 περίπου 20.000 παιδιά γεννήθηκαν με ατροφικά ή ανύπαρκτα μέλη εξαιτίας της θαλιδομίδης. Ευτυχώς στις ΗΠΑ μια γιατρός ονόματι Φράνσις Όλνταμ Κέλσι δεν έδωσε την άδεια να κυκλοφορήσει η θαλιδομίδη επειδή είχε διαβάσει ότι συνδεόταν με γενετικές ανωμαλίες.

Συγνώμη για την θαλιδομίδη

Την 31-8-2012 , η γερμανική εταιρεία που παρασκεύαζε τη θαλιδομίδη ζήτησε με καθυστέρηση 50 ετών συγνώμη από τα χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν με δυσμορφίες και προβλήματα υγείας εξαιτίας της χρήσης της ουσίας αυτής. Ο διευθυντής της Grunenthal, ο Harald Stock, δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ότι η εταιρεία “εκφράζει την ειλικρινή της λύπη” για τη σιωπή της απέναντι στα θύματα της θαλιδομίδης, η οποία επωλείτο κατά τη διάρκεια της  δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στις εγκύους για την αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας.

“Σας ζητούμε συγνώμη που επί 50 χρόνια δεν βρήκαμε έναν τρόπο να έλθουμε σε επαφή μαζί σας σαν άνθρωπος προς άνθρωπο. Σάς ζητούμε να θεωρήσετε τη σιωπή μας ως ένδειξη του σοκ που μάς προκάλεσε η μοίρα σας”

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ … Συγνώμη για την θαλιδομίδη με καθυστέρηση 50 ετών!

………………………………………………..


http://www.aiavramidis.gr/wp-content/uploads/GEN-149.pdf

………………………………………………..

27/11/2021 Μετά το σκάνδαλο της θαλιδομίδης Οι ιδιοκτήτες της Grünenthal ζητούν συγγνώμη

Το σκάνδαλο της θαλιδομίδης ήταν ένα από τα χειρότερα στη γερμανική μεταπολεμική ιστορία:

  

Χιλιάδες παιδιά γεννήθηκαν με δυσπλασίες ως αποτέλεσμα του υπνωτικού χαπιού. Τώρα η οικογένεια στην οποία ανήκει ο Όμιλος Grünenthal ζήτησε συγγνώμη.

60 χρόνια μετά την απόσυρση του υπνωτικού χαπιού θαλιδομίδης από την αγορά, η οικογένεια στην οποία ανήκει η κατασκευαστική εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα. Ο Michael Wirtz, εκ μέρους της οικογένειας στην οποία ανήκει η φαρμακευτική εταιρεία Grünenthal, ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους ολόκληρης της οικογένειάς του για «ολόκληρο το περιεχόμενο αυτής της 60χρονης περιόδου». Η απολογία απευθύνεται σε «μεγάλη και σε μεγάλο βαθμό άγνωστη ποσότητα πληγέντων στη Γερμανία, αλλά και στην Ευρώπη».

Ο Wirtz εξέφρασε τα προσωπικά του λόγια σε μια ηχογραφημένη συνομιλία με τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Ένωσης Θυμάτων Contergan, Georg Löwenhauser. Ένα απόσπασμα από το βίντεο παίχτηκε το Σάββατο σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η ομοσπονδιακή ένωση.

Η Bundestag ψηφίζει νόμο που εξασφαλίζει συντάξεις για τα θύματα της θαλιδομίδης. Το έναυσμα ήταν η ανακοίνωση του Ιδρύματος Contergan ότι θα ακυρώσει τις πληρωμές σε θύματα στο εξωτερικό.

Συγγνώμη “με κάθε ειλικρίνεια και άκρως επίσημο”

Ο πρώην διευθύνων εταίρος της Grünenthal είπε ότι όσοι επηρεάστηκαν περίμεναν ότι η οικογένεια Wirtz θα εκφραστεί και ότι “δεν κρύβεται πίσω από μια νομική οντότητα από την Grünenthal GmbH”. Και τόνισε: «Και το κάνω αυτό με κάθε ειλικρίνεια και πολύ επίσημα υπό μάρτυρες, ότι ζητώ ρητά συγγνώμη για αυτά τα θέματα που έχουν διαδραματιστεί μαζί σας σε όλες αυτές τις οικογένειες».

Το Contergan με το δραστικό συστατικό θαλιδομίδη βγήκε στην αγορά τον Οκτώβριο του 1957 και είχε οδηγήσει σε ένα από τα χειρότερα σκάνδαλα στη μεταπολεμική ιστορία. Περίπου 5.000 παιδιά στη Γερμανία γεννήθηκαν με δυσπλασίες, συχνά με κοντύτερα χέρια ή πόδια, αφού οι μητέρες τους έλαβαν Contergan κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στις 27 Νοεμβρίου 1961, ο Grünenthal απέσυρε το φάρμακο από την αγορά. Πολλά θύματα έχουν ήδη πεθάνει. Περίπου 2400 θύματα θαλιδομίδης ζουν με σημαντικές αναπηρίες.

18/08/2020 Σκάνδαλο Κόντεργκαν Δοκιμάστε και τα μωρά και τα παιδιά

 

Το Contergan έχει επίσης δοκιμαστεί σε άρρωστα παιδιά – και αυτό όταν υπήρχαν ήδη ενδείξεις σοβαρών παρενεργειών. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα έρευνας του Report Mainz . Ο πολιτικός του SPD Lauterbach κάνει λόγο για «μεγάλο κίνδυνο» για τα παιδιά.

Η ένωση των θυμάτων εξεπλάγη θετικά

“Από πολλές συζητήσεις γνωρίζουμε τη σημασία αυτής της χειρονομίας για πολλούς ανθρώπους που επηρεάζονται από τον Contergan και τους γονείς τους. Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε πολύ αυτό το βήμα”, δήλωσε ο Grünenthal σε μια αντίδραση στη δήλωση του Wirtz. «Είναι ένα σημαντικό σημείο στην πορεία του διαλόγου μεταξύ των πληγέντων, της Grünenthal και της οικογένειας των ιδιοκτητών».

Ο πρώην εκπρόσωπος των τραυματιών Löwenhauser, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση που μεταδόθηκε από το Αμβούργο το Σάββατο, δήλωσε σχετικά με τη συγγνώμη ότι εξεπλάγη ευχάριστα. Την εννοούσαν «σίγουρα σοβαρά».

Σύμφωνα με τις ενώσεις θυμάτων, ένα σαφές αίτημα για συγχώρεση είναι σημαντικό για πολλά θύματα. Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη το 2012 επειδή δεν προσέγγισε τα θύματα νωρίτερα. Τότε, οι ενώσεις θυμάτων το είχαν χαρακτηρίσει ως άχρηστο ή και προσβλητικό. Η Grünenthal τόνισε σε δήλωση από το Άαχεν το Σάββατο: “Δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που συνέβη. Αλλά με το Ίδρυμα Grünenthal θέλουμε να αναλάβουμε την ευθύνη για την υποστήριξη όσων έχουν πληγεί από τη θαλιδομίδη και να συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής”. Η τραγωδία με τη θαλιδομίδη είναι μέρος της ιστορίας της εταιρείας «και λυπούμαστε βαθύτατα για τις εκτεταμένες συνέπειες».

Ο Grünenthal ζητά συγγνώμη από τα θύματα της θαλιδομίδης

Ο Grünenthal ζητά συγγνώμη από τα θύματα της θαλιδομίδης
Thomas Wenkert, WDR, 27/11/2021 5:09 μ.μ.
………………………………………………………………………………..

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!


---------------------------------------------------

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

https://drive.google.com/file/d/1T2AFgr-K-nd2t0Fvqh0M9txX1ZjE5VH0/view
https://www.artemis-sorras.gr/esy/programmatikes-diloseis-politikoy-foirea-ellinon-syneleysis-6199-04-09-2015


ΠΗΓΗ: ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
https://alfeiospotamos.gr/2021/12/01/%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b7%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%ae-%ce%b1%ce%bd%cf%85%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ba%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5/



Δεν υπάρχουν σχόλια