ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 5.000 ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΪΑ ( Λίμνη Roopkund ) !!!


ΑΛΦΕΙΟΣ
 : ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ ΕΛΛΑΣ !!! ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 5.000 ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΪΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΙΜΝΟΥΛΑ ΜΕ 40 ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ !!! ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ 1800 μ.χ.χ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ !!!

ΜΑΣ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΤΙ… “την τοποθεσία επισκέπτονται συχνά ντόπιοι προσκυνητές” ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ … “Η τοπική λαογραφία περιγράφει ένα προσκύνημα στο κοντινό ιερό της θεάς του βουνού, Νάντα Ντέβι, που έγινε από έναν βασιλιά και μια βασίλισσα και τους πολλούς συνοδούς τους, οι οποίοι —λόγω της ανάρμοστης, εορταστικής συμπεριφοράς τους— χτυπήθηκαν από την οργή της Νάντα Ντέβι” !!! ( ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΒΓΑΛΤΕ Ο,ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΘΕΛΕΤΕ… “Νάντα Ντέβι” ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΦΘΑΡΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ !!!!! ) … ( Δώρα Γκιούρα ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΘΑΡΜΕΝΗ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΤΙΑΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΤΕΜΗ ΣΕ ΝΑΝΤΑ ΝΤΕΒΙ ΤΟΥ ΔΙΟΣ… )

ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΩΣ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΤΡΙΑΙΝΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ !!!

ΟΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΡΕΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΤΡΙΑΙΝΑ ΕΝΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΕΤΟΣ !!!

( φωτογραφίες : https://www.google.gr/maps/place/Roop+Kund/ και δείτε περισσότερες εκεί !! )

……………

( ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΪΚΟ ΖΕΥΓΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ – ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ !!! ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΤΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣ !!! )

………………………………………………….

Αρχαίο DNA από τους σκελετούς της λίμνης Roopkund αποκαλύπτει μετανάστες από τη Μεσόγειο στην Ινδία

Η λίμνη Roopkund βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 5.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στα βουνά των Ιμαλαΐων και φιλοξενεί τα διάσπαρτα σκελετικά υπολείμματα πολλών εκατοντάδων ατόμων άγνωστης προέλευσης. Αναφέρουμε αρχαίο DNA σε ολόκληρο το γονιδίωμα για 38 σκελετούς από τη λίμνη Roopkund και διαπιστώνουμε ότι συγκεντρώνονται σε τρεις διακριτές ομάδες. Μια ομάδα 23 ατόμων έχει καταγωγή που εμπίπτει στο εύρος της ποικιλίας των σημερινών Νοτιοασιατών. Άλλα 14 έχουν τυπική καταγωγή της ανατολικής Μεσογείου. Εντοπίζουμε επίσης ένα άτομο με καταγωγή που σχετίζεται με τη Νοτιοανατολική Ασία. Η χρονολόγηση με ραδιενεργό άνθρακα δείχνει ότι αυτά τα υπολείμματα δεν αποτέθηκαν ταυτόχρονα. Αντίθετα, όλα τα άτομα με καταγωγή που σχετίζεται με τη Νότια Ασία χρονολογούνται στο ~800 CE (αλλά με στοιχεία ότι έχουν κατατεθεί σε περισσότερα από ένα γεγονότα), ενώ όλα τα άλλα άτομα χρονολογούνται στο ~1800 CE.Αυτές οι διαφορές αντικατοπτρίζονται επίσης σε μετρήσεις σταθερών ισοτόπων, οι οποίες αποκαλύπτουν ένα ξεχωριστό διατροφικό προφίλ για τις δύο κύριες ομάδες.

Φωλιασμένη βαθιά στα βουνά των Ιμαλαΐων στα 5029 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, η λίμνη Roopkund είναι ένα μικρό σώμα νερού (~40 μέτρα σε διάμετρο) που στην καθομιλουμένη αναφέρεται ως Λίμνη Σκελετών λόγω των υπολειμμάτων πολλών εκατοντάδων αρχαίων ανθρώπων που είναι διάσπαρτοι στις ακτές της ( Εικ.  1 ) 1 . Λίγα είναι γνωστά για την προέλευση αυτών των σκελετών, καθώς δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε συστηματικό ανθρωπολογικό ή αρχαιολογικό έλεγχο, εν μέρει λόγω της διαταραγμένης φύσης της τοποθεσίας, η οποία συχνά επηρεάζεται από κατολισθήσεις 2 , και την οποία επισκέπτονται συχνά ντόπιοι προσκυνητές και πεζοπόροι που έχουν χειραγωγήσει τους σκελετούς και έχουν αφαιρέσει πολλά από τα αντικείμενα 3. Έχουν υπάρξει πολλές προτάσεις για να εξηγηθεί η προέλευση αυτών των σκελετών. Η τοπική λαογραφία περιγράφει ένα προσκύνημα στο κοντινό ιερό της θεάς του βουνού, Νάντα Ντέβι, που έγινε από έναν βασιλιά και μια βασίλισσα και τους πολλούς συνοδούς τους, οι οποίοι —λόγω της ανάρμοστης, εορταστικής συμπεριφοράς τους— χτυπήθηκαν από την οργή της Νάντα Ντέβι 4 . Έχει επίσης προταθεί ότι πρόκειται για τα απομεινάρια ενός στρατού ή μιας ομάδας εμπόρων που πιάστηκε σε μια καταιγίδα. Τέλος, έχει προταθεί ότι ήταν θύματα μιας επιδημίας.

Γενετική δομή των σκελετών της λίμνης Roopkund. μια ανάλυση κύριου συστατικού (PCA) 1.453 σημερινών ατόμων από επιλεγμένες ομάδες σε όλη την ηπειρωτική Νότια Ασία (επισημασμένη με γκρι). Τα γαλλικά άτομα (που αντιπροσωπεύουν την τοποθεσία όπου είναι γνωστό ότι συγκεντρώνονται οι πληθυσμοί της Δυτικής Ευρασίας) εμφανίζονται με μωβ, τα Κινέζικα άτομα εμφανίζονται (που αντιπροσωπεύουν την τοποθεσία όπου είναι γνωστό ότι συγκεντρώνονται οι πληθυσμοί της Ανατολικής Ασίας) με πορτοκαλί και τα άτομα της Ανδαμάνης εμφανίζονται με γαλαζοπράσινο χρώμα. προβάλλονται τα 38 άτομα Roopkund. σιPCA των 988 σημερινών Δυτικοευρασιατών με τα άτομα Roopkund που προβάλλονται. Το οικόπεδο PCA περικόπτεται για να αφαιρεθούν οι Σαρδηνοί και οι νότιες ομάδες της Λεβαντίνης. Οι σημερινοί Έλληνες εμφανίζονται με μπλε, οι Κρητικοί με ροζ, οι Ιρανοί με το πράσινο και όλοι οι άλλοι πληθυσμοί της Δυτικής Ευρασίας με γκρι. Ένα γκρι πολύγωνο περικλείει όλα τα άτομα σε κάθε ομάδα Roopkund με > 100.000 SNP. γ Ανάλυση πρόσθετης 2344 σημερινών και 1877 αρχαίων ατόμων με Κ = 4 προγονικά συστατικά. Εμφανίζεται μόνο ένα υποσύνολο ατόμων με καταβολές σχετικές με την ερμηνεία των ατόμων Roopkund. Σύμφωνα με την PCA, η Roopkund_A έχει καταγωγή που ταιριάζουν περισσότερο στις ινδικές ομάδες. Το Roopkund_B έχει καταγωγή που ταιριάζει περισσότερο σε ελληνικές και κρητικές ομάδες. και ο Roopkund_C έχει καταγωγή που ταιριάζει περισσότερο με τις ομάδες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Γενετική διαφοροποίηση (F ST ) μεταξύ Roopkund_A ( d ) και διαφορετικών σημερινών πληθυσμών, και Roopkund_B ( e ) και διαφορετικών σημερινών πληθυσμών. Σχεδιάσαμε μόνο τους σημερινούς πληθυσμούς για τους οποίους έχουμε γεωγραφικά πλάτη και γεωγραφικά μήκη. Ο βαθύτερος κόκκινος χρωματισμός υποδηλώνει λιγότερη διαφοροποίηση στο γενετικό σύμπλεγμα Roopkund που αναλύεται. Τα γραφικά δεδομένα παρέχονται σε ένα αρχείο δεδομένων πηγής.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………….


Δεν υπάρχουν σχόλια