ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σιίτες Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώθηκαν στον Πειραιά

 


Σοκ προκαλούν οι εικόνες του εορτασμού της «Ασούρα», με το έθιμο του αυτομαστιγώματος των Σιιτών Μουσουλμάνων, στο κέντρο του Πειραιά.

Δεκάδες μαυροφορεμένοι άνδρες αυτομαστιγώνονται δημοσίως με φραγγέλια στην «καρδιά» του Πειραιά, ενώ νωρίτερα, πάνω από 100 Αφγανοί έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν.

Οι Σιίτες μουσουλμάνοι γιόρτασαν και φέτος την Ασούρα με το έθιμο του αυτομαστιγώματος.

«Η Ασούρα, είναι η επέτειος θανάτου του εγγονού του προφήτη Μωάμεθ, που έχασε τη ζωή του στη μάχη της Καρμπάλα τον 7ο αιώνα, στο σημερινό Ιράκ» αναφέρει ο πρόεδρος Σιιτών για το αιματηρό έθιμο.

Το αυτομαστίγωμα δεν είναι μουσουλμανικό φαινόμενο και μάλιστα το ίδιο έθιμο και ακόμα πιο βίαιο το τηρούν και πολλοί Χριστιανικοί λαοί, από το Μεξικό και τις Φιλιππίνες μέχρι τη γειτονική Ιταλία.

Και ένα είναι σίγουρο, ούτε ο Χριστός, ούτε ο Μωάμεθ θα ήταν ποτέ σύμφωνοι με τέτοιες βάναυσες πρακτικές που αποφάσισαν ανθρώπινα μυαλά θρησκευτικού φανατισμού.

Κατά τα άλλα, στην Ελλάδα του νεοσουρεαλισμού, οι λιτανείες των Χριστιανών απαγορεύονται αλλά επιτρέπονται όλες οι άλλες θρησκευτικές και μη εκδηλώσεις των «φιλοξενούμενων».


ΠΗΓΗ: Ε.ΣΥ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
https://esy-chalandriou.blogspot.com/2021/08/blog-post_273.html

  

Δεν υπάρχουν σχόλια